Homeopatiasta apua esiintymisjännitykseen

03.06.2020

Päivän kuuma aihe on esiintymisjännitys ja sen hoitoon liittyvät kustannukset. Esiintymisjännitys on kiusallinen vaiva; se on monissa tapauksissa elämää rajoittava, joskus urakehitystä haittaava ja pahimmillaan jopa alan vaihtoon johtava tekijä. Mutta tiedättekö, että esiintymisjännitystä hoidetaan menestyksekkäästi homeopatialla?

Esiintymisjännityksen taustalla voi olla hyvin monia syitä yksilöstä riippuen. Jännitys myös ilmenee eri henkilöillä eri tavoilla. Siksi kokonaisvaltainen ja yksilöllinen hoito on tehokas menetelmä jännitystiloista vapautumisessa.

Millainen on juuri sinun esiintymisjännityksesi? Kumpuaako se lapsuudestasi, kun sinulle naurettiin? Olitko kympinoppilas, jolle paraskaan suoritus ei ollut tarpeeksi hyvä? Pelkäätkö, että unohdat, mitä piti sanoa? Ahdistaako, jos yleisö kysyy sellaista, mihin sinulla ei ole vastausta? Haluaisitko vajota maanrakoon, kun ihmiset katsovat sinua? Hikoilevatko kainalot, täriseekö käsi? Vietätkö yön WC:ssä ennen aamupalaveria? Pyörryttääkö sinua pelkkä ajatus esiintymisestä yleisön edessä, salpautuuko hengitys? Tarvitseeko sinun turvautua esim. alkoholiin lievittääksesi jännitystä?

Nämä ovat vain murto-osa niistä taustatiedoista, joita homeopaattisi kerää haastattelun aikana, jotta hän löytäisi juuri sinun oireitasi vastaavan lääkeaineen. Homeopatia perustuu samankaltaisuuden lakiin eli samankaltainen parantaa samankaltaisen, joten hyvin valittu lääkeaine auttaa sinua saavuttamaan olotilan, jossa esiintymisjännitystä ei esiinny.

Kerron oman esimerkin. Miljoonien neuvostolasten tapaan elämäni oli lapsena osallistumista jatkuviin esiintymistilaisuuksiin (runojen lausuntaa, laulamista ja tanssia yms. muiden edessä). Myöhemmin yläasteella tällaiset esiintymiset vähenivät eikä aikuisena ollut enää pakko olla esillä samalla tavalla. Suomeen tuloni jälkeen minun piti kuitenkin kertoa itsestäni eri kursseilla, työhaastatteluissa, virastoissa yms. Koin tilanteet tukaliksi - sydämeni hakkasi kahtasataa, sain vatsakramppeja ja keksin kaikenlaisia keinoja välttääkseni esiintymisiä. Kerran, kun oli aivan pakko puhua yleisön edessä, selviydyin kuin ihmeen kaupalla - pää oli aivan sumussa, en muistanut tilanteen jälkeen edes mistä aiheesta puhuin ja kuinka kauan. Jännitykseni oli erilaista eri tilanteissa - vailla mitään logiikkaa.

Sittemmin ollessani hoitovapaalla tutustuin homeopatiaan. Etsin apua vaivoihini ja sain rakennehoitoa, joka auttoi myös esiintymisjännitykseeni minun itseni sitä tuolloin vielä tiedostamatta. Palattuani työelämään huomasin, kuinka helposti selvisin työhaastattelusta, ja ihmisten kohtaaminen alkoi muutenkin sujua mutkitta. Rakennehoito on vahvistanut minua monella tavalla ja teki minuun niin suuren vaikutuksen, että halusin opiskella sitä itse ja vuorostani auttaa muita ihmisiä. Homeopatiakoulussa haastattelin opetusklinikan asiakkaita muiden opiskelijoiden ja opettajien seuratessa sivusta - eikä se tuntunut ollenkaan pahalta!

Kokemukseni osoittaa, että homeopatian avulla ihminen eheytyy, muuttuu paremmaksi itsekseen, pystyy joustamaan eri tilanteissa ja on läsnä hetkessä. Lisäksi homeopaattisen hoidon loistava hinta-laatu -suhde on verraton etu. Kannattaa kokeilla!

© LjubaDruzhinina

Hakusanat: homeopatia, esiintymisjännitys, homeopaattinen hoito