Mitä homeopaatin vastaanotolla oikein puhutaan?

27.05.2019

Kokonaisvaltaisille hoitomuodoille on yhteistä se, että vastaanotolla keskustelun ytimenä on ihminen kokonaisuudessaan, vaikka vastaanotolle olisi tultu vain esimerkiksi närästyksen takia. Homeopaatin näkökulmasta ihminen on kiinnostava, ainutlaatuinen kokonaisuus kaikkine kokemuksineen, joista hänen elämänsä tilkkutäkki on ommeltu.

Asiakkaana sinun on hyvä valmistautua siis siihen, että oireittesi lisäksi tulet puhumaan myös unistasi, mieliteoistasi, perhehistoriastasi jne. Saatat yllättyä joistakin kysymyksistä ja pitää niitä jopa kummallisina - ne ovat kuitenkin tärkeitä ominaispiirteittesi selvittämiseksi. Hienoin siveltimen vedoin me huolellisesti maalaamme yhdessä ihastuttavan henkilökuvasi.

Muista kertoa myös mieleesi tulevista asioista, vaikka ne saattavatkin tuntua sinusta tilanteeseen kuulumattomilta. Ajatuksesi ja muistosi ovat myös osa sinua samalla tavalla kuin suklaanhimosi, naksuvat polvesi tai kammosi hämähäkkejä kohtaan.

Hyvin tärkeitä homeopaatille ovat niin sanotut modaliteetit - asiat, jotka helpottavat tai huonontavat oireitasi. Tavallisesti selkäsärkyyn auttaa lämpö, mutta sinun kohdallasi kipuun auttaakin kylmä. Mikä on syynä alakuloosi? Onko se alkanut siirryttyäsi eläkkeelle, vauvan synnyttyä vai autokolarin jälkeen? Mitkä asiat elämässä ovat sinulle tärkeitä? Millä tavalla reagoit stressiin? Mihin aikaan vuorokaudesta olet mielestäsi parhaimmillasi?

Homeopaatti ei arvostele eikä tuomitse sinua, joten anna kaiken tulla ulos. Näytä millainen olet - sekä heikot että vahvat piirteesi ovat yhtä tärkeät. Saattaa käydä niin, että homeopaatin vastaanotolla puhut ensimmäisen kerran elämässäsi niin kuin asiat oikeasti ovat ja tutustut samalla itseesi. Näin käy usein!

Homeopaattisi on opiskellut paljon ja tuntee lääkeaineet hyvin. Löytääkseen sinulle sopivan lääkeaineen satojen joukosta hänen täytyy tuntea myös sinut hyvin. Joten ole avoin ja luota homeopaattiisi, jotta yhteistyönne sujuisi parhaiten.

Tervetuloa matkalle kohti terveyttä!

© LjubaDruzhinina

Hakusanat: homeopatia, rakennehoito, haastattelu, yksilöllinen hoito, krooninen tila, perimä, homeopaattinen hoito, homeopaatin vastaanotto