Miten pidän yhteyttä oman homeopaattini kanssa?

07.03.2020

Homeopatiaan liittyvissä foorumeissa ympäri maailmaa vertaillaan usein homeopaattien tapoja viestiä asiakkaidensa kanssa ja kysellään, kuinka paljon yhteydenpitoa vastaanoton hinta pitää sisällään. Tapoja on varmasti useita erilaisia. Parasta on kysyä omalta homeopaatilta. Tässä blogikirjoituksessa haluan kertoa, mitä kulissien takana tapahtuu, jotta tietäisit, mitä on minkäkin toimintatavan taustalla.

Ollessasi rakennehoidossa olette homeopaattisi kanssa useimmiten sopineet käynnit ja soittoajat ja/tai määräaikaiset sähköpostiraportit. Minkä tahansa oireen ilmaantuessa kannattaa olla yhteydessä ensisijaisesti omaan homeopaattiin! Hän osaa arvioida, johtuuko tämä luonnollinen reaktio hoitoprosessin etenemisestä, jolloin arvioidaan lääkeaineen käytön jatkamisesta, tauottamisesta, keskeyttämisestä tai vaihdosta toiseen. Vai johtuuko oire mahdollisesti jostain akuutista sairaudesta, jonka voi ehkä hoitaa välissä.

  • Olet ostanut rannekellon, joka on ruvennut yhtäkkiä jätättämään. Viet sen näytille kellokauppaan etkä suutarille - vaikka suutarikin saattaa ymmärtää jotain kelloista.

  • Olet hankkinut takin Citymarketista, mutta se osoittautui liian pieneksi. Käyt vaihtamassa isompaan samassa kaupassa, etkä Prismassa - vaikka sielläkin myydään isompia takkeja.

Mikäli viimeisestä käynnistäsi homeopaattisi luona on kulunut jo jokin aikaa eikä nykyinen vaivasi ota lähteäkseen, on parasta varata käyntiaika. Silloin kartoitetaan senhetkinen terveydentilasi kokonaisvaltaisesti. Akuutissa tilanteessa voit varata lyhyen akuuttiajan - se on joka tapauksessa parempi ratkaisu kuin kysyä vinkkejä ventovierailta ihmisiltä nettifoorumeilla. Arvosta terveyttäsi!

Rakennehoito on prosessi, johon sitoudutaan pysyvien tulosten saamiseksi. Jos olet käynyt vastaanotolla yhden kerran vuosi sitten, ja odotat, että homeopaattisi osaisi nyt lennossa keksiä pillerin, olet väärässä. Homeopaattisi haluaa tehdä laadukasta työtä ja silloin ihminen otetaan huomioon kokonaisuutena, ei vasemman polven särkynä. Homeopaatti keskittyy sinuun niin, että tunnet itsesi ainutlaatuiseksi. Se on totta ja näin on jokaisen asiakkaan kohdalla.

  • Jopa aloittavalla homeopaatilla on muutama kymmenen asiakasta, kokeneemmalla alkaa olla jo satoja. Homeopaatin on haasteellista muistaa, mitä hän antoi keskimmäiselle lapsellesi yskään viime talvena, vaikka sillä hetkellä hän oli ollut sataprosenttisesti läsnä.

Kerron oman näkemykseni asiasta. Korostan, että tämä on minun tapani toimia. Minulla on määrätyt ennalta sovitut soittoajat. Silloin olen langan päässä, tietokone ja asiakastiedot ovat valmiina. Sähköpostiraportointi on myös hyvä viestintätapa, kirjoitat silloin kun ehdit. Kopioin raportin tiedot sähköpostista omaan tiedostoosi, analysoin ne rauhassa ja annan vastauksen. Tekstiviesti toimii hätätapauksissa, sen avulla voi sopia akuutista soittoajasta.

Käytännön- ja tietoturvallisuussyistä en käytä asiakastyöhöni liittyvässä viestinnässä sosiaalista mediaa enkä pikaviestisovelluksia. Haluan hoitaa jokaisen tapauksen kiireettömästi ja ajatuksella - en kassan jonossa tai leikkipuistossa. Kunnioitan myös asiakkaani yksityisyyttä. Haluan olla varma siitä, että jos puhelimeni katoaa, löytäjä ei pääse käsiksi nimellä varustettuihin nivustyrästä tai jalkasienestä kertoviin kuviin eikä sydänsurusta tai seksifantasioista kertoviin viestiketjuihin. Tietoturva-asetuksia noudattaen säilytän kaikki paperiset asiakastiedot lukollisessa kaapissa ja sähköiset viestit tietokoneessa salasanan takana.

Puhu homeopaattisi kanssa tästä kaikesta - viikonlopuista, loma-ajasta, käyntiväleistä ja soittotiheydestä. Tavoitteena on kultainen keskitie, jossa asiakas ei joudu heitteille eikä homeopaatti pala loppuun. Toivotan antoisaa hoitosuhdetta kummallekin osapuolelle!

© LjubaDruzhinina

Hakusanat: homeopatia, rakennehoito, akuutti hoito, puheliaika, yhteys homeopaattiin, tietoturva, hoitoprosessi, vanhat oireet