Unettomuuden monet kasvot

01.10.2019

Uni on ihmisen perustarve. Sen merkitys korostuu, kun unensaanti ei ole itsestään selvä. Pitkiä aikoja kestävä tyydyttämätön perustarve verottaa paitsi yleisvointia niin myös mielialaa, hormonitoimintaa ja sen kautta aineenvaihduntaa. Mikä neuvoksi? Onneksi keinoja on.

Homeopaatin luo uneton tulee yleensä silloin, kun kaikki muut keinot on käytetty ja vaiva on kroonistunut. Voiko silloin odottaa nopeita tuloksia? Se, missä ajassa tuloksia saadaan aikaan, on täysin tapauskohtaista. Osalla ihmisiä uni alkaa normalisoitua muutamassa päivässä, toisilla pysyvien tulosten saaminen saattaa kestää parikin kuukautta. Miksi näin?

Homeopatia on holistinen hoitomuoto, toisin sanoen kokonaisvaltaisesti ihmistä hoitava. Kahta samanlaista ihmistä ei ole olemassa eikä näin ollen kahta samanlaista unettomuustapausta. Vastaanotolla otetaan tarkasti selvää sekä unettomuuden oireista että niiden taustalla olevista tekijöistä. Annan muutaman esimerkin.

Univaikeudet voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään: nukahtamisvaikeuksiin, yöheräilyyn (pinnallinen uni) ja ennenaikaiseen heräämiseen, jolloin on mahdotonta nukahtaa uudestaan. Häiritsevät tekijät voivat olla luonteeltaan fyysisiä, kuten äänet, valo, kuumuus, ylivilkas virtsarakko, kivut tai närästys. Syvempi syy löytyy mielestä, meidän ajatuksistamme.

Pohditko tulevia tai menneitä? Työkuvioita, parisuhdetta, ilmastoa? Kannatko huolta lapsistasi tai vanhemmistasi? Mietitkö sitä, mistä saat huomenna leivän pöytään tai mihin osakkeisiin olisi parempi sijoittaa? Kaduttaako, että tuli turhaan huudettua tytärpuolelle tai ahdistaako sydäntä, kun asiakkaat pitävät sinua ovimattona? Yksi ei saa unta, koska puoliso petti eikä sen aiheuttama henkinen haava ole umpeutunut edes ajan kanssa. Toinen on rakastunut ja viettää yönsä haaveillessa. Kolmannella kuollut kumppani on vienyt unet mukanaan hautaan. Joku jännittää ennen matkaa tai potee koti-ikävä matkalla ollessaan. (Mitä arvelet, voiko tähän koko kirjoon olla yleispätevää lääkettä? Taidat tietää vastauksen jo itsekin!)

On kuitenkin löydettävissä yksi mielenrauhaa häiritseviä seikkoja yhdistävä tekijä. Kun elät tässä ja nyt etkä tulevaisuudessa tai menneisyydessä, sinulla ei ole mitään hätää! Helpommin sanottu kuin tehty - usein kyvyttömyys elää nykyhetkessä on ehtinyt kestää kuukausia ja jopa vuosia. Toivoa kuitenkin on. Kun käyt klassisella homeopaatilla, sinulle valitaan perusteellisen haastattelun jälkeen juuri sinun tilanteeseesi sopiva lääkeaine, joka auttaa palauttamaan elämänvoimasi takaisin oikeille raiteille - nykyhetkeen.

Hoidon aikana saatetaan vaihtaa lääkeainetta ja/tai annostusta - harvemmin räätälinkään tekemä vaate asettuu sovittamatta. Siitä, kuinka hoitoprosessi etenee ja mitkä tekijät vaikuttavat tuloksiin, on kirjoitettu monta asiaa käsittelevää teosta. Kerron siitäkin sinulle pian lisää. Toivottavasti yllä kertomani antaa toivoa ja auttaa osaltaan sinua saamaan helpommin unen päästä kiinni - jo ennen käyntiä homeopaatin vastaanotolla.

© LjubaDruzhinina

Hakusanat: unettomuus, homeopatia, rakennehoito, krooninen tila, homeopaattinen hoito