Blogi

 

Uni on ihmisen perustarve. Sen merkitys korostuu, kun unensaanti ei ole itsestään selvä. Pitkiä aikoja kestävä tyydyttämätön perustarve verottaa paitsi yleisvointia niin myös mielialaa, hormonitoimintaa ja sen kautta aineenvaihduntaa. Mikä neuvoksi? Onneksi keinoja on.

Klassisessa homeopatiassa valitaan yksi lääkeaine henkilön oirekokonaisuuden mukaan. Samankaltaisuuden lakia noudattaen lääkeaine sysää elinvoiman oikealle raiteelle ja paranemisprosessi lähtee käyntiin. Mutta miksi yksi aine, eikä useita tai yhdistelmälääkeaineita?

Kokonaisvaltaisille hoitomuodoille on yhteistä se, että vastaanotolla keskustelun ytimenä on ihminen kokonaisuudessaan, vaikka vastaanotolle olisi tultu vain esimerkiksi närästyksen takia. Homeopaatin näkökulmasta ihminen on kiinnostava, ainutlaatuinen kokonaisuus kaikkine kokemuksineen, joista hänen elämänsä tilkkutäkki on ommeltu.

Kaikki me tiedämme, että hyvän hoitotuloksen saamiseksi tarvitaan huolellisesti valittu lääkeaine. Jokainen homeopaatti pyrkii tähän vuosia kestäneen koulutuksen ja hankitun kokemuksen perusteella. Useimmiten oikein valittu lääkeaine riittää ja paranemisprosessi käynnistyy. Toisinaan taas ei - ei edes toistuvien kokeilujen jälkeen. Miksi? Tässä...